Скандал! Кирил Петков към превозвачи: Тук аз определям правилата!

Скандал! Кирил Петков към превозвачи: Тук аз определям правилата!
Магдалена Милтенова е шокирана от поведението на премиера. Снимка: БУЛФОТО

Превозвачи напуснаха със скандал срещата при премиера Кирил Петков. Те обявиха, че започват национални протести на 10 май. Пред журналисти те заявиха, че не са били изслушани, дори твърдят, че са били изгонени от премиера. 

Те настояват за премахване на биодобавката за 6 месеца, намаляване на акциза, мораториум върху тол таксите, субсидиране на автобусните превози и оставката на трима министри.

„Ние не сме дошли да си говорим общи приказки, дошли сме с общи цели и искания, при което Кирил Петков ни каза, че в този кабинет той определя правилата и ни показа вратата“, заяви шефката на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

„Ние днес не чухме нито една антикризисна мярка, чухме само израза „Поканени сте тук, за да ви изслушаме“. Ние от два месеца говорим какви мерки предлагаме, но не чухме решение“, подчерта председателят на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Преди да напуснат сградата на Министерския съвет, превозвачите обявиха, че след 5 дни спират и карго, и пътническите превози.

„Напрежението расте главоломно, ние не можем да увладеем хората, така че протести още от 10 май, като на 18 май автобусите ще преустановят работа“, допълни Милтенова.

А регионалният министър Гроздан Караджов заяви, че едно от желанията на превозвачите – тол таксите да бъдат намалени, няма да бъде изпълнено, напротив. Те ще бъдат увеличени от 1 юли.

„Никога в новата ни история не сме били гонени от зала толкова позорно! Нямам думи, с които да коментирам това. На този политик му липсва и етика, и етикет“, заяви Милтенова.