Шефът на НКЖИ: Получих заплахи от БСП /Видео/

Членове на БСП са заплашвали генералния директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) инж. Златин Крумов. Това обяви на пресконференция самият той.

Крумов посочи, че за това вече е информирал както Министерството на транспорта и съобщенията,  и компетентните органи.

По-рано днес доскорошните червени депутати Георги Свиленски и Борислав Гуцанов дадоха брифинг на „Позитано“ 20, на който обвиниха служебното правителство, че вече е започнало реваншистка чистка срещу Столетницата и че днешното уволнение на заметник генералния директор на НКЖИ Гергана Алексова било пример за това.

Инж. Крумов не посочи изрично Свиленски и Гуцанов, че са хората, отправили заплахите към него, но каза, че заплахите са дошли от политиците, които са дали днешната пресконференция на „Позитано“ 20. 

Той уточни, че уволнението на Алексова не е политическо, а причината е, че не се е справяла с професионалните си задължения и че се е ползвала с мощни партийни протекции по време на бившите управляващи. Той даде и примери как НКЖИ е пострадала от нейните действия.

„Факт е, че благодарение на нейната експертиза, за определени периоди от време компанията остана без горива, без услуги за почистване на железопътните гари и застраховка трудова злополука на служителите. Това наложи екипът на компанията и управителният съвет да работят извънредно и да поеме огромни отговорности и рискове“, обясни шефът на НКЖИ.