Северна Корея е по-свободна държава от Америка

Северна Корея е по-свободна държава от Америка

Днес се очаква да арестуват Доналд Тръмп по обвинение в това, че е платил на порнозвездата Сторми Даниелс, за да не разпространява истории (измислени или истински, на кого му пука) за аферата си с него. Ами имал бол пари и искал – платил! Как може да е незаконно (камо ли пък да подлежиш на арест и евентуален затвор) това да платиш на някого, за да не пише книги и да не разказва лични неща за теб?

Не става дума за корумпиране на свидетел на престъпление и опит да се променят показанията му под клетва пред съда, нали така? Става дума за осигуряване на спокойствие на личния живот и ако щете, и за защита на семейството.

Значи тия некадърници вече повече от 2 години не успяха да намерят достатъчно основание да го арестуват за това, че организира съвсем истински опит за държавен преврат, и от тогава до днес се чудят за какви глупости да се заяждат с него, за да са сигурни, че няма да спечели вече съвсем реално следващите избори. Естествено, с всичко, което правят, постигат само обратния резултат, в смисъл че убеждават всичките му, дори и най-несигурни поддръжници, че той е единственото им спасение от тази измислена, фалшива, демагогска и бъркаща се във всички аспекти на живота на гражданите държава.

Но най-лошото е, че тази държава вече дори не се опитва да имитира, че доставя всичко онова, което рекламира, на първо място – свободата на личността. Америка – земята на свободните? Да бе, да. Само в химна им. Сигурно единствено в Северна Корея човек може да се чувства по-малко свободен или сигурен в онова, което го чака, отколкото в САЩ. Но не съм бил там, та дори и в това не мога да съм сигурен.

*Стефан Янков, бизнесмен