Семеджиев: Не съм шофирал автомобила

Семеджиев: Не съм шофирал автомобила

Георги Семерджиев заяви пред съда, че не е карал катастрофиралата кола. Бившият футболист отрече да е взимал дрога преди инцидента. По думите му в джипа по време на катастрофата имало 2 момичета. Едното било зад волана, той бил до нея, а второто момиче зад него, на задната седалка. Според него те взели джипа да го тестват и евентуално да го наемат. Семерджиев каза, че след катастрофата нищо не помни.

По думите му през Instagram се свързал с две момичета, които искали да вземат колата под наем. Имали среща до близко заведение за бързо хранене, откъдето тръгнали за тест драйв. Семерджиев бил на предното пасажерско място. Видял, че светофарът няма да ги хване на зелен сигнал и предупредил шофьорът да намали. Това обаче не се случило,  съобщи NOVA. 

На въпрос на съда дали познава Симона Радева и какви са отношенията им, той отговори “ лични“. Обясни, че бившата полицайка идвала на автомивката да му помага. Именно Радева, заедно с двама работници от автомивката, му е занесла стълба, с която да се качи в дома си след катастрофата.

Семерджиев е подсъдим за тежкия инцидент през юли миналата година, когато колата му се блъсна в такси на бул. Черни връх. Мъжът е карал с над 160 км/ч, установи експертиза. Пред съда той разказа, че не употребява наркотици. Нито в деня на инцидента, нито преди това. Семерджиев беше попитан от съда как се е сдобил с швейцарска книжка и обясни, че това е станало, след като се явил на изпит там.

Преди това съдът изслуша две експертизи, които показват с каква скорост е станал ударът, при който загинаха две момичета. Едното е починало в момента на удара, заради несъвместима с живота травма, а другото – минути след това.