САМО В ТВМЕДИА: Барикадиралият се в Люлин е пребиван от дете

САМО В ТВМЕДИА: Барикадиралият се в Люлин е пребиван от дете

Добромир се казва 35-годишният мъж, който вдигна на крака полиция, пожарна и психолози и вече трети ден остава барикадиран в столичния кв. „Люлин“. Той е бил системно пребиван от баща си още от детска ранна възраст, научи единствено ТВМЕДИА от отлично осведомени източници.
Семейството е от турски произход – Добромир има още двама братя, които също са били насилвани от родителя си, уточняват пред ТВМЕДИА познати на семейството, пожелали анонимност.

„Майка им също беше тормозена и бита, непрекъснато ходеше мълчалива и с наведена глава. Труден живот имаше жената, а после и децата“, разказва пред медията ни нашият източник.

Добромир е бил ученик в столичното 79-то в квартала. Още от дете бил агресивен – преследвал момичета, нападал ги, биел се и с момчета. Впоследствие нещата се усложняват още повече – той започва да взима наркотици, лежал е в затвора за кражби и дори изнасилване.

Към днешна дата съседите му от блок 727 също са категорични, че винаги са имали проблем със своя комшия.
„Ако постоите малко до блока ще чуете как се показва от терасата, псува и ни кълне, както нас, съседите, така и целия свят. Вади ножове, заплашва, замеря ни с предмети“, разказа пред ТВМЕДИА съседка на Добромир, която помоли да не разкриваме името й от съображения за сигурност.

И така, трети ден продължава екшънът с 35-годишния мъж. Районът около блока, в който живее, продължава да е отцепен. Продължават и опитите на полиция, пожарна и психолози да го изведат от жилището, той обаче отказва да преговаря с тях. На мястото има полиция, която дежури. Сигналът за агресивното поведение на Добромир е подаден още в неделя, когато той започнал да изхвърля покъщнина от дома си.

Бившата му съпруга разказа пред медии, че мъжът е с психически отклонения. Съседите му пък споделиха, че поведението на мъжа не за първи път е агресивно, нападал е живеещите в съседство, особено жени, заплашвал е с нож и с пистолет хората. Гражданите се страхуват за сигурността си и за децата си. Подавани са многобройни сигнали и жалби във връзка с поведението му, но до мемента не са предприети никакви мерки.
„Няма какво повече да се направи – има психолози, полицейски екипи, районът е отцепен. Лицето е тежко зависимо от наркотици и алкохол и не може да се предвиди какво е в главата му в момента“, коментира криминалният експерт Иван Савов.

СНИМКИ: БУЛФОТО