Събев: Превозвачите ни шантажират!

Събев: Превозвачите ни шантажират!
Николай Събев. Снимки: БУЛФОТО

„Ние сме отговорно правителство, което обяви, че няма да се поддаде на шантаж“. Това заяви транспортният министър Николай Събев по адрес на превозвачите и техните разногласия с правителството.

„Срещу нас ако седне отговорната част от бизнеса, ние ще седнем с радост да обсъдим нещата. С хора, които не искат да преговарят, ние не можем да говорим, защото те не търсят диалог. По-голямата част от превозвачите ще продължат да изпълняват ангажиментите си към българите“, категоричен беше той.

ТВМЕДИА припомня, че в края на миналата седмица превозвачите напуснаха гранитната зала на Министерски съвет, където се опитаха да водят преговори с премиера Кирил Петков. Той обаче ги засегна с думите: „Тук аз определям правилата“. Министър-председателят бе освиркан и всички представители на бранша напуснаха със скандал преговорите.

На излизане Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превози съобщи, че срещата им с него е тръгнала неадекватно.

„Този човек започна разговорите си с нас с това колко торти прави на ден жена му. Ние не сме дошли тук да обсъждаме тортите на министершата, а да обясним на Петков, че браншът е в криза. Готвим национални протести. Шествията ще са в цялата страна“, категорична бе Милтенова.

Тя все още не е отговорила на нападките на министър Събев.