Развлекателно изказване на Гешев пред следователите

Развлекателно изказване на Гешев пред следователите

„Ние сме една от последните институции, които са стабилни в момента, последната преграда между гражданите и престъпността и беззаконието.“
Това каза главният прокурор Иван Гешев при откриването на общото събрание на следователите, които избират свой представител за новия състат на Висшия съдебен съдет.

„Всички заедно преживяхме законодателнителни иксперименти, които наричаха реформи. Те целяха закриване на следствието. Резултатът от тези експерименти беше проблеми за правосъдието и гражданите. Тези щети бяха малки , защото цялата правосъдна система продължаваше да работи, въпреки изкуствените трудности“, завърши коментара си Иван Гешев.

По думите му пред новия член на ВСС ще предстои задачата да защитава и независимостта на всеки следовател, защото в момента е ясно, че интересите на всички прокурори и следователи съвпадат, завършва той.

Едно поредно внушение, към следователите, което некореспондира с реаността. Следователите винаги са седяли в периферията на прокуратурата с единственото желание да бъдат повишени в прокурори и се измъкнат от нехигеиничната среда в РПУ, ако покажат лоялност разбира се.

Снимка: Булфото