Разкъсаната от кучета починала от кръвозагуба

Разкъсаната от кучета починала от кръвозагуба

Смъртта на 39-годишната жена от Долна Оряховица е причинена от кучета, отглеждани в намиращ се наблизо частен имот, съобщиха от Окръжната прокуратура във Велико Търново, под чието наблюдение се води разследването.

Досъдебното производство е образувано в Районното управление на МВР в Горна Оряховица.

Сигналът за откритото безжизнено тяло на жената е изпратен около 8:00 часа на телефон 112 от съседи. То е намерено на черен път в покрайнините на града, като при първоначалния оглед са констатирани следи от разкъсни рани, причинени от животни. Според спешните медици най-вероятно смъртта е настъпила след остра кръвозагуба от разкъсана централна артерия.

Данните към момента сочат, че нараняванията по тялото на починалата жена, която е работила като санитарка в болницата в Горна Оряховица и е отивала на смяна, са били причинени от кучета, отглеждани в намиращ се наблизо частен имот. 

В него са открити 3 кучета, които към момента са под постоянен полицейски надзор, като е констатирано, че имат зацапвания от червена течност по тялото. Извършват се активни действия по залавянето на четвърто куче, отглеждано в имота с останалите три.

Обективните находки по делото ще бъдат подложени на експертен анализ.