Разкол в „Продължаваме промяната“

Разкол в „Продължаваме промяната“

Бившият министър на транспорта в кабинета на Кирил Петков Николай Събев поиска оставката на Асен Василев и Даниел Лорер. Този призив Събев отправи чрез профила си във Фейсбук. 

Според него те трябва да напуснат и партията на „Продължаваме промяната“.

„Ако са почтени, Асен Василев, Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат ПП“, написа още Николай Събев, след като стана известно, че коалицията ПП-ДБ губи изборите с около 2 процента от ГЕРБ-СДС при над 95% обработени протоколи.

„Ако ПП не се преструктурират, губим и местните избори“, посочи още Събев и ограничи публикацията си да бъде коментирана само от негови приятели, без външни потребители.

Мнозина симпатизанти на коалицията ДБ/ПП го питат защо е това мнение, но на този етап той не отговаря.

„Ники, нали се сещаш, че такава бомба, пусната след изборите, е доста странно. Обясни ми, моля те, защо си стигнал до този извод“, пишат приятели на Събев.

Други пък заподозряха, че профилът на Събев е хакнат и това не са негови думи.

ТВМЕДИА припомня, че името на Събев също бе обект на скандали около срива на системата на Български пощи, които са подопчени на транспортното министерство. В продължение на над месец софтуерът на Пощите не работеше нормално и българите бяха принудени да ползват услугите на частни спедиторски и логистични фирми. За никого не е тайна, че Събев е основател и директор на „ЕКОНТ“, който по време на проблемите в Български пощи работеха с удължено работно време и през почивните дни. 

Опозиционерите на „Продължаваме промяната“ само това и чакаха и скоропостижно обвиниха Събев и кабинета Петков, че това е класически пример за конфликт на интереси. Скандален пример, който в друга страна Събев не просто щеше да бъде отстранен от длъжност, а и разследван за конфликт на интереси.