Радев прати съболезнования до Байдън за жертвите в Тексас

Радев прати съболезнования до Байдън за жертвите в Тексас
Снимка: БУЛФОТО

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнования на президента на САЩ Джо Байдън по повод жертвите при стрелбата в училище в град Ювалди, щата Тексас.

Припомняме, че 18-годишният Салвадор Рамос уби 19 деца на 7 и 8 годинки, както и двама техни учители (на снимката горе – килърът Рамос).

„Този противоестествен акт на жестокост е престъпление, което трябва да бъде заклеймено от всички нас“, заявява Румен Радев.

От името на българския народ и от свое име президентът изразява най-искрени съболезнования към близките и роднините за загубата на невинни човешки животи, повечето от които на деца.

Държавният глава пожелава скорошно възстановяване на ранените.

Въоръженото нападение в Увалде – малка община на около час път от мексиканската граница, е най-смъртоносният инцидент в американско училище от години насам и последното в поредицата от кървави случаи на насилие с огнестрелно оръжие в Америка.

При нападението в училището, в което учат над 500 ученици, предимно от испански произход и в неравностойно икономическо положение, бяха ранени и повече от десет деца. Жертвите са 19 четвъртокласници и двама техни учители.