Радев: Политици, които никога не са рискували живота си, сега излагат на риск цяла България

Радев: Политици, които никога не са рискували живота си, сега излагат на риск цяла България

„Политици и демагози, които никога не са рискували живота си, с охота излагат на риск живота на другите, без да осъзнават опустошителния потенциал на войната.“

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като проведе демонстрационен полет на изтребител „Юрофайтър“ в Испания. Във втория ден от посещението си в Мадрид държавният глава посети Логистичен център за въоръжение и проучване.

„В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни днес е да не допускаме войната да се разраства. И точно тук трябва да го направим с професионализъм в името на сигурността, с ясното осъзнаване и много трезва преценка за опустошителния потенциал на войната, с която политици и демагози не разполагат или пренебрегват в името на партиен или користен интерес. Много от тях никога не са рискували живота си, но с охота излагат на риск живота на другите. Това е нашата мисия, тъй като тези хора залагат на карта мира на обществата, мисията на професионалните военни е именно да съхраняват този мир с цената на живота си“, каза президентът Радев.