Радев не е част от идеята за президентска република

Радев не е част от идеята за президентска република

Не съм водил никакви разговори с президента Румен Радев за референдума за смяна на политическото управление. Откакто той е президент може би веднъж съм се виждал с него. Референдумът е наша отдавнашна идея, която касае нашата представа за мажоритарни избори.

Това заяви на пресконференция лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. 

Той подчерта, че Радев „не знае за тази цел, няма никакво участие, той си води президентството, ние си водим това, което ние решаваме, че е правилно“.

На въпрос ще се коалира ИТН с някоя партия на предстоящите избори, Трифонов заяви, че няма да участват в коалиция. „Ако влезем в следващ парламент, ще направим всичко възможно той да бъде работещ този път“, допълни той.

Според него причината ИТН да има отлив от партията към ПП е заради „историята и харизмата“ на Кирил Петков и Асен Василев и заради „анти-ГЕРБ позицията, която те заеха“.

„Първото дело срещу Кирил Петков е на 21 април. Ще го съдя, защото е лъжец“, допълни Трифонов относно делото срещу бившия премиер Кирил Петков.

Преди дни ИТН внесе уведомление в НС за провеждането на референдум относно свикването на Велико Народно събрание и промяна на държавното ни устройство от парламентарна република към президентска.