Ясновидките минават онлайн

Ясновидките минават онлайн

Стреснати от инцидента се с тяхната колежка Тони от Пловдив, която бе залята със сярна киселина, врачки и всевъзможни гадателки преустановяват личните контакти със своите клиенти и преминават изцяло в дистанционна форма на работа.

Скайп, месинджър, вайбър – тези платформи стават предпочитаната форма на врачуване, за да не се стига до крайни действия от страна на недоволната клентела.

Парите за услугите предварително са превеждани по банковите сметки на ясновидките. Тъй като в повечето случаи става дума за дребни суми, НАП и икономическа полиция не разследват подобни постъпления в личните им сметки. 

В съсловието цари страх, защото казусът с гледачката на карти Таро – Тони, не е единственият подобен случай. През последните няколко години имаше няколко подобни инцидента. Лековерни българи, разочаровани от пророчествата или съветите на оракулите, изгоряха с хиляди левове. Така например незряща жена бе пребита в Нова Загора преди няколко години. Биячите били поръчани от потърпевши. На семейството врачката обещала разваляне на магия и изцеряване на тежък здравословен проблем, който имал член на семейството. Щастливите дни така и не споходили фамилията и обидените хора платили на две момчета да я набият.
Друг случай припомнят колегите от вестник „Телеграф“. Жителка на каолиновско село олекна с 3320 лева и 1570 евро през 2022 г. 
Тя преминала няколко сеанса при жена, която обещала „да възстанови семейната хармония и уют“. Измамената оставяла дребни суми, но след като ритуалите не проработили, врачката предложила да вземат радикални мерки на цена, която ще гарантира успех. Двете си уговорили среща зад църквата на пл. „Кристал“ в Шумен. Веднага след като клиентката за разваляне на лошата поличба предала исканата сума, врачката преминала към действие – изпратила лековерната жена да купи продукти за ритуала, а тя самата се изпарила.