Путин: За разлика от Запада ние никога няма да се откажем от традиционните ценности

Путин: За разлика от Запада ние никога няма да се откажем от традиционните ценности

Русия даде изпреварващ отпор на агресията и това беше единственото правилно решение. Това заяви руският президент Владимир Путин в речта си преди парада в чест на 77-ата годишнина от победата на СССР във Втората световна война.

За разлика от Запада Русия никога няма да се откаже от любовта си към родината, вярата и традиционните ценности, каза Путин.

„Никога няма да се откажем от любовта си към родината, от вярата и традиционните си ценности, от обичаите на предците си, от уважението си към всички народи и култури. А на Запад сякаш са решили да премахнат тези хилядолетни ценности. Западът зачеркна мъжеството и смелостта на онези, които извоюваха победата над фашизма“, каза президентът.

„Ние искахме от Европа честен компромис, но те не пожелаха да ни чуят. Западът имаше съвършено други планове и се подготвяше да нападне нашата земя, включително Крим. В Киев говореха, че могат да получат ядрени оръжия и НАТО започна да присвоява близките до нас територии, заплашвайки нашата страна и нашите граници. Всичко говореше за това, че сблъсъкът с неонацистите ще бъде неизбежен“, допълни държавният глава.