Проверяват връзки на Семерджиев с полицаи

Проверяват връзки на Семерджиев с полицаи

Прокуратурата образува проверки за евентуално извършено престъпление по служба от служители на МВР. Това съобщиха от обвинението.

Софийска градска прокуратура е отделила материали от воденото срещу Семерджиев разследване за катастрофата на пети юли, при която загинаха две жени.

След анализ на материалите по делото, наблюдаващият прокурор е установил данни във връзка с евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия Георги Семерджиев, както и за търговия с влияние.

Ще бъде проверено дали служители на МВР са нарушили, превишили или не са изпълнили служебните си задължения, както и дали са използвали своето служебно положение с цел да набавят за себе си или за другиго облага, се казва още в съобщението.

Ще бъде проверено и дали служители на силовото министерство не са докладвали в прокуратурата станали им известни данни за евентуално извършени нарушения или престъпления от обвиняемия – Георги Семерджиев.

След приключване на проверката въз основа на събраните материали ще бъде извършена преценка от СГП на всички данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство.

Припомняме, че ден по-рано министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков съобщи на брифинг, че служителка на МВР е съдействала на Георги Семерджиев във връзка с жестоката катастрофа в София, при която загинаха две млади жени.

По думите му тя е служителка в едно от районните управления в столицата и има отношения със Семерджиев, като се очаква да бъдат установи какви точно са тези взаимоотношенията им.

„Нали знаете какво правят в такива случаи, когато са втренчени в някой? В болничен е“, каза министърът.

https://youtu.be/1NiNOppzThg