Проф. Константинов: Ако не беше войната – вече да сме отишли на избори

Проф. Константинов: Ако не беше войната – вече да сме отишли на избори
Снимки: БУЛФОТО

Ако не беше международната обстановка с войната в Украйна, отдавна да сме отишли на нови парламентарни избори. Докато не се реши въпросът с войната това правителство ще се задържи.
Тази прогноза направи проф. Михаил Константинов преди броени минути в ефира на bTV. По думите на математика, който е бивш зам.-председател на Централната избирателна комисия (ЦИК) в настоящата управляваща коалиция има твърде големи различия между партийте и най-вероятно тя няма да издържи дълго.

Според експерта на-голям проблем за коалицията е въпросът с република Северна Македония. „Очаквам там да станем свидетели и пред нас да се извърши национално предателство“.

Що се отнася до коалиционното споразумение за парите за пътищата, Константинов го определи като „малоумно“.

По думите на професора БСП е изгубила около 150 000 гласоподаватели заради преминаването от хартиено към електронно гласуване. Това се дължи на факта, че повечето привърженици на партията са възрастни хора, които са свикнали да гласуват само с хартиени бюлетини.
„Именно заради това от БСП настояват за връщане на хартиената бюлетина“, смята Константинов.
Той предполага, че ако Стефан Янев направи своя партия при едни евентуални предсрочни избори ще „открадне“ гласове и от лявото, и от дясното пространство.

„Да, за Стефан Янев има място в политическия живот у нас“, категоричен е Константинов.