Принц Хари ще дава показания в съда

Принц Хари ще дава показания в съда

Принц Хари ще стане първата висша кралска особа за последните 130 години, която ще дава показания в съда. Хари съди издателите на „Дейли мирър“ с твърдения, че е станал жертва на незаконно събиране на информация, довело до големи щети.

Принц Хари ще направи още един безпрецедентен ход за член на кралското семейство като даде показания в съдебно дело за хакване на телефони срещу вестниците Mirror Group, собственика на Daily Mirror, Sunday Mirror и Sunday People.

В иска се твърди, че компанията незаконно е събирала информация за принца между 1996 и 2011 г., която е била публикувана в нейните вестници, и че висши ръководители и редактори са били наясно с тази дейност. Това дело е едно от трите напълно отделни дела, но със същите твърдения за хакване на телефони, които принц Хари завежда, предава БНР.

Другите две са срещу вестниците на News Group на Рупърт Мърдок и вестниците Mail.

Въпреки че вероятно е най-известната фигура в делото, Хари не е единственият ищец. Повече от 100 други души съдят Mirror Group, включително бившият футболист и телевизионен водещ Иън Райт, звездата от Girls Aloud Черил Коул и близки на покойния певец Джордж Майкъл. The Mirror Group твърдо отрича твърденията, добавяйки, че ищците са чакали твърде дълго, за да ги съдят.