Президентът Радев връчи мандата на Асен Василев

Президентът Радев връчи мандата на Асен Василев
Президентът Румен Радев връчва проучвателния мандат за нов кабинет на Асен Василев – кандидатът, излъчен за премиер от „Продължаваме промяната“.
Действащият финансов министър е придружен от премиера в оставка Кирил Петков, председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров и от бившия председател на Народното събрание Никола Минчев.

„При връчването на мандата на сегашното правителство в оставка аз предупредих, че ако не се предприемат решителни реформи в съдебната система още в първите 100 дни, то статуквото ще потърси своя реванш. Българските граждани и институции имат нужда от сигурност и предвидимост, от надеждна защита на обществения интерес – а това означава отговорност и усилия за стабилно правителство“, каза Румен Радев.

Асен Василев определи като огромна отговорност приемането на проучвателния мандат.

„Всички сме наясно, че в кризите, които България трябва да посрещне, е изключително важно да имаме кабинет. Изключително важно е също така този кабинет да работи в интерес на гражданите, а не в интерес на статуквото. Той наистина трябва да отстоява българския интерес и независимостта на нашата държава, както и първият кабинет на ПП го е правил“, каза Василев.