Пребитата украинка отново бита в хотел от Орлин Гигов

Пребитата украинка отново бита в хотел от Орлин Гигов

В петък Софийската районна прокуратура съобщи, че са повдигнати обвинения на 47 – годишен мъж за хулигански прояви. Инициалите на мъжа са О.Г.

Оказва се, че задържаният е Орлин Гигов – мъжът , който беше задържан и обвинен за насилие срещу украинска гражданка, след като се беше барикадирал в дома си в началото на януари.

Това Offnews съобщо за унизителното и жестоко отношение на побойника спрямо жената, която той е изхвърлил от апартамента си гола, боса и „обезобразена до неузнаваемост“ по свидетелските показания пред медията.

В прокурорското съобщение се твърди, че пострадалата е с „лека телесна повреда“.

Тормозът срещу нея е продължавал с дни – от вечерта на 8 срещу 9 януари до 21 ч. на 10 януари, когато „обвиняемият О.Г. нанесъл множество удари с ръце и крака в областта на главата и тялото на К.С.“.

На 11 януари полицията трябваше да изведе Гигов от апартамента, в който той се беше барикадирал.

Пресцентърът на МВР първоначално съобщаваше само за акцията по извеждането му, в която са участвали две дузини полицаи, психолог и др.

Гигов е същият, за когото друга негова жертва разказа, че я е удрял с думите „Аз знам как да удрям. Няма да ти личи”. 

Сигнал за побоя е подаден от съседи в блок 117 на кв. „Хаджи Димитър“. Свидетелите казват, че това е поредният случай на домашно насилие, упражнявано от същия мъж, и че полицаите са се държали фамилиарно с него като с „колега“, защото се твърди, че е работил като шофьор в МВР болница.

Гигов ще бъде съден по състав от НК, за който се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години.

В информацията на прокуратурата не се споменава нищо за това дали той има криминално досие и дали ще бъде проверявана и работата на разследващите полицаи по случая.

Оказва се, че само 3 месеца след случката с украинката, тя отново е пребита брутално и до кръв от Гигов.

Официалната информация, публикувана от СРП е, че на 23 март, малко след полунощ, на улица „Свети Кирил и Методий” в София, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

Освен това се е съпротивлявал срещу опитите да бъде задържан и е буйствал. Арестът е станал в хотел в столицата. Сигнал за викове и шум е подаден от рецепцията.

При идването на полицаите в стаята е открит Орлин Гигов, който е бил заедно с украинска гражданка. Това е жената, за която са му повдигнати обвинения в нанасяне на телесна повреда.

В стаята полицията открива нож и следи от кръв. Украинската гражданка обаче отказва да даде показания, че върху нея по някакъв начин е упражнено насилие.

След информацията, че Орлин Гигов е задържан, две други жени събраха смелост и решиха да разкажат за това, което са преживели.

„Майка ми бе пусната да си ходи пребита, дезориентирана и полугола. Тя е с психично заболяване от 20 години. Въпреки диагнозата си каза, че я е бил на всеки 5 минути по часовник“, казва синът на една от жертвите. Те не са подавали сигнал за домашно насилие, тъй като „никога повече не искаме да имаме контакт с този човек“.

Проговори и поредна жена, бита от насилника.

„Разби ми устата до кръв. После шамари, шутове, ритници, тупаници в лицето. След 3 дни пиене заспа и така успях да избягам“, казва една от жертвите.

ОЩЕ ЖЕРТВИ

Мила Пейкова е на 37 години и е културолог. Мария е на 39 години. Мъжът пребива Мила в неговия апартамент в столичния кв. „Младост“, който впоследствие продава. Побоят над Мария е извършен в кв. „Овча купел“, отново в негов апартамент.

„С Орлин бяхме заедно около година и половина. Посегна ми, докато бяхме заедно. Разделихме се. Един ден – на Бъдни вечер, ме покани на гости „в името на добрите стари времена“. Посегна ми… Събудих се на сутринта цялата в кръв. Веднага отидох в „Пирогов“, разказа Мила.

Подава жалба, след като двама полицаи на входа я виждат и я питат иска ли да го направи.

„Дори не се бях сетила за това“, допълва тя. След като го прави, Орлин Гигов се свързва с нея, моли я да оттегли жалбата. „Опита да ме подкупи, поиска да не го съдя, да не му провалям живота, да помисля за двете му деца.“ Жената дълго време се е чудила дали да заведе дело.

„Но хората не се бият, не е нормално и нищо не го оправдава. Сега се радвам, че заведох дело, защото се оказа, че и други жени след мен са пострадали, сигурно има и преди това“, споделя Мила. Възстановява се от травмите от побоя шест месеца, три години по-късно още се възстановя психически.

„Докато ме биеше, ми казваше: „Спокойно, аз знам как да бия. Няма да ти личи“, споделя тя през сълзи. След случая негови познати започнали да я увещават да не го съди, защото е полицай.

„Но той пак е човек, без значение дали е полицай, или не. По време на побоя бях със счупен крак, бях безпомощна“, разказва Мила.

Орлин Гигов обещал, че ще се поправи, ще посети психоаналитик: „Добре, че не му повярвах“. Като много жертви на насилие, първото, което си помисля Мила е, че тя е виновна и проблемът е в нея. „Дали не му е харесала храната, нещо грешно ли казах“, пита се първоначално тя.

„Лъжец“, казва Мария през това време. Поредната жертва на Гигов разказва, че били заедно три седмици – от края на юли до средата на август 2021 г. Няколко дни, след като се мести да живее при него, той й разбива устата. През повечето време тя е заключена в жилището и бита. „Последните няколко дни бяха истински кошмар, дори той не излизаше“, спомня си жената.

Последната вечер, освен че я пребил, потрошил апартамента. Счупил лаптопа, телефоните, всичко. Когато заспал, жертвата успяла да избяга.

„При моя случай изхвърли лаптопа от четвъртия етаж“, добавя другата жена.

Мария не иска да влиза в подробности, защото не иска да си спомня за ужаса. Обяснява само, че почти през цялото време е била заключена. След като успява да избяга, се обажда на свой познат, с когото отиват в 6 РУ, за да подадат жалба.

Държавата завежда дело, а седмица след случая с пребитата украинка Мария разбира, че делото е прекратено. Същото става с производството срещу Гигов при Мила. И при двете жени телесните повреди са средни – но това не пречи на съда, Софийският районен съд, да прекрати делата.