ПП сложиха Бабикян в листите си, той се нацупи

ПП сложиха Бабикян в листите си, той се нацупи

Напрежението преди избори расте, а сухматохата около реденето на листите ускорява този процес, видя ТВМЕДИА.

Името на Арман Бабикян от „Отровното трио“, което впоследствие премина в „Изправи се.БГ, Ние идваме!“, лъсна в листите на коалицията ПП-ДБ. Информацията е на в-к „Марица“.

Според техните източници Никола Минчев ще води в Пловдив град. Второто място е за ДСБ, като най-вероятно ще го заеме бившият областен управител Йордан Иванов. Трети и четвърти се очаква да бъзат познати лица от „Промяната“ – професор Христо Даскалов и Венцислава Любенова.

Адв. Николай Хаджигенов, Светослав Минеков – бивш министър на културата и Арман Бабикян сформираха „Отровното трио“, което впоследствие се прекръсти на „Изправи се!БГ, НИЕ идваме!“

Голямата изненада е петата позиция, дадена на Арман Бабикян. Прочутият протестър идва от квотата на ПП, разбра „Марица“. Явно включването му е част от политиката за приобщаване на граждански движения към коалицията. 

Шестата позиция е за „Да! България“. Почти сигурно ще я заеме издателят Манол Пейков. Това са на практика избираемите места, въпреки че демократичната коалиция си постави за цел пет мандата от Пловдив-град.

Както съобщихме, Росен Костурков от „Промяната“ ще води в Пловдив-област. Втори ще е човек на „Зелените“, като се очаква всеки момент решението на ръководството. Фаворит за третото място е юристът Стою Стоев от ПП, депутат в последните два парламента.

Окончателните листи трябва да бъдат утвърдени всеки момент от коалиционните партньори.

АДЕЛИНА БАНАКИЕВА: „Ай, честито… барем на 2-3 място да те бяха боднали, а то така…“, написа Банакиева във фейсбук на стената на Бабикян. На което той ѝ отговаря: „Хич не обичам да ме бодват без да са ме питали!“.

След което оформи официален пост за случилото се:

„Наблюдавам с внимание и любезност второстепенни служители на “ добрите“ сили, които ме инсталират в депутатски листи. Това е симпатичен подход макар и малко старичък. Аз внимателно подбирам отбора си и не го предавам.
Забелязвам, че в челни места по- лесно се попада ако си предал отбора си. Няма как да се съобразя с такава практика. Няма как и да бъда демотивиран да се боря за промяна и реформа в страната! Вярвам, че начинаещите ПР занимания могат да станат ефективни при повече усилия и знание. Имам курсове за целта. За “ добрите“ ще има отстъпки“.