ПП няма да подкрепи ГЕРБ за кабинет (СНИМКИ и ВИДЕО)

ПП няма да подкрепи ГЕРБ за кабинет (СНИМКИ и ВИДЕО)

„Продължаваме промяната“ няма да подкрепи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ, категорични бяха съпредседателите на партията на кръгла маса при президента Радев. 

Държавният глава продължава консултациите за съставяне на правителство и се среща с представителите на „Продължаваме промяната“. Кирил Петков, Асен Василев, Калина Константинова, Никола Минчев и Андрей Гюров представляват ПП на „Дондуков“ 2.

ПП при президента Румен Радев. СНИМКИ: БУЛФОТО

 

Според Радев изборните резултати явно са знак към всички партии в 48 НС, че е нужен диалог и ефективни усилия, „не само обещания и поредното зацикляне в избори“ .

Съгласен съм с вашата теза, че не може да има правителство на всяка цена, заяви той. Но посочи, че е необходимо конструктивен диалог и се закани да изчерпи до край всички възможности да има правителство.

„Бихте ли подкрепили първия мандат и при какви условия? Без да го предопределям, бихте ли търсили подкрепа и от кого ако стигнем до втория?“, попита още президентът. И подчерта, че има ред други отговорни задачи, отлагани от няколко парламента решения.

„Ще бъдем водени изцяло от два принципа, а първият е да решим максимално голям брой броблмеи на българските граждани“, заяви Кирил Петков на второ от президента как виждат приоритети за работа на парламента. И посочи, че вече са представили 16 политики с тази цел. Вдигане на минималната заплата, данъчни облекчения за младите семейства и сериозна програма за бизнеса са част от предложенията им, като осъзнават нуждата дефицитът да не надвишава 3%.