ПП и ДБ са готови да направят кабинет

ПП и ДБ са готови да направят кабинет

ПП и ДБ са готови да направят кабинет на малцинството, обяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Ако вторият мандат дойде при нас, заедно ще работим за формирането на правителство на малцинството с ясна визия, стратегия и план“, заяви той.

„Минаха близо 2 месеца от изборите. Единственото нещо, което ГЕРБ направи като първа политическа сила, е, че избра Вежди Рашидов за председател на НС. ГЕРБ изкараха хората на улицата, когато хартиената коалиция се опита да открадне честния вот на българите през нощта”, категоричен бе Петков.

Според лидера на ДБ Христо Иванов е ясно какви са рисковете от правителство на малцинството, но въпреки това той смята, че „е възможен и позитивен сценарий“.

„Очевидно е, че страната ни има нужда от управление“, допълни Иванов.

„Голяма част от бизнеса зависи от държавата, което пречи да вървим напред. Другото, което ни пречи е, че България е с най-голямо неравенство в целия ЕС с минимална работна заплата 710 лв. бруто (550 лв. нето). Как с тези пари човек да си гледа нормално семейството, да се отоплява, храни и облича? Третият основен проблем у нас  е справедливостта – нямаме обвинения на висши политици. Затова и прокурорски синове си позволяват своеволия (визира Георги Семерджиев, бел. авт.). Искаме да станем истинска европейска страна, с европейски доходи и европейско правораздаване“, заяви на свой ред Асен Василев от ПП.

Снимка: БУЛФОТО