Политиката е моята мисия

Политиката е моята мисия

“100 пъти да имах възможност да върна времето назад, 100 пъти щях да взема същото решение”, съобщи в интервю депутатът Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта за влизането си в политиката като част от “Продължаваме Промяната”.

“Тогава и аз, като всеки един от тази група, съм имал известни опасения. Сега съм по-уверен от всякога, че това е моето място и това са моите хора”, каза още той.

Петров коментира острата критика на президента Радев, който обяви ПП за “политическа грешка” и “шарлатания”. “Думата “шарлатанин” е много интересна. Когато застанеш пред цялото общество с вдигнат юмрук и призив “Мутри вън” и след това назначиш същите тези мутри на “Капитан Андреево”, може би трябва да погледнеш речника или огледалото”, обърна се той към Радев.

Като причина за подкрепата си към Румен Радев на последните президентски избори, Петров изтъкна “другият кандидат”. “За единият беше ясно, че е лице на някой друг. Докато г-н Радев не създаваше такова впечатление. Целият проблем с него беше в момента, в който той осъзна, че не може да управлява нито ПП, нито правителството”, каза той.

За акад. Николай Денков, който е предложението за министър-председател на ПП, Петров каза, че “той е подходящ, защото освен всички други качества, които той безспорно притежава, той не се слави като конфликтна личност”. “Той има склонността да използва аргументи, когато води спор”, допълни Петров и определи Денков като “фигура, която умее да обединява”.

Петров заяви, че не се вижда като министър на образованието, ако такъв пост в евентуално правителство му бъде предложен. “Отговорността и компетентността, необходима, за да заемеш поста “министър” е огромна”, отговори той.

Петров беше категоричен – няма да се откаже от политиката. “Аз съм приел, че това е моята мисия и я следвам. Не съм там, за да спечеля статуса на звезда, а за да го загубя, но да направя това, което е правилно”, заяви още депутатът.