Полиция пази протеста на Възраждане: Ще им е*а майката, ще ги рамажа. В Украйна късат български знамена, тук …

Полиция пази протеста на Възраждане: Ще им е*а майката, ще ги рамажа. В Украйна късат български знамена, тук …

Протест на Възраждане:
„Ще им е*а майката, ще ги рамажа. В Украйна късат български знамена, а тук се веят на сградата на общината“. Така симпатизант на „Възраждане“ се закани на протест на столичната улица „Московска“, където привърженици на сочената за проруска партия „Възраждане“ се събраха, за да свалят знамето на Украйна от общината.

Те вече веднъж успяха да го махнат на 5 май, след като се появиха със специално наета вишка. Този път обаче полицията ги спря.

Протестът на „Възраждане“ започна пред Народното събрание, но след това симпатизантите се насочиха към сградата на общината, където се стигна до напрежение. Полицията обаче не допусна да се стигне до ескалация.

„Никой не се грижи за българите, грижат се само за украинците“, обясняваха протестиращите, според които Джордж Сорос плаща за всичко в България, включително на медиите, които отразяват недоволството им.

Протестиращите настояваха за оставка на правителството, тъй като Кирил Петков въвличал страната във война. Татуирани момчета се заканваха, че нещата ще станат страшни съвсем скоро.

Симпатизантите на партията смятат, че правителството на Кирил Петков се е провалило в управлението на страната и през последните месеци е отделило повече време на войната в Украйна, отколкото на вътрешните проблеми в България”.

Недоволните твърдят още, че парите в държавата са свършили и затова се налага постоянно да се теглят нови дългове.

В същото време започна протестът на “Възраждане” пред областната администрация във Варна.