Полицаи и надзиратели протестират в дъжда

Полицаи и надзиратели протестират в дъжда

Протест на полицаи и надзиратели се провежда в този момент в центъра на София. Шествието започна точно в 12 часа пред сградата на Министерство на правосъдието. Очаква се всеки момент протестиращата тълпа да се премести пред Министерство на вътрешните работи, пред Министерство на финансите и накрая пред сградата на Народното събрание.

Лошото време и дъждът не спряха органите на реда да се борят за по-високи възнаграждения и по-добри условия за работа, видя репортер на ТВМЕДИА.

Причина за недоволството са проблеми, свързани с политиката на доходите в двете ведомства и липсата на адекватни предложения за увеличаване на основните заплати на служителите.

„Синдикалните организации се обръщат публично към премиера, министъра на финансите, министъра на вътрешните работи и министъра на правосъдието с покана да присъстват на протеста и по този начин да уважат протестиращите и да представят публично визията си за изпълнение на заявените социално-икономически искания и стратегията си за реформи в сектора. С присъствието си ще имат и възможност да чуят без посредници мнението и притесненията на протестиращите служители и усетят от първо лице енергията и недоволството на всички тях”, казват синдикатите.

В призива за протест служителите в затворите и полицаите казват, че настояват единствено за достойно заплащане, за достойни условия на труд и за истинска реформа в полза на гражданите, с уважение към служителите и в името на сигурността на България.