Починалата в час ученичка изкарала тежък грип

Починалата в час ученичка изкарала тежък грип

Прекаран грип или вирусна инфекция преди месец са влошили здравословното състояние на починалата в клас 17-годишна ученичка от Английската гиманзия в Бургас, научи ТВМЕДИА от свои източници. Момичето е имало сърдечно заболяване, за което останалите деца в класа са знаели. Знаел и класният ръководител.

Никой обаче не подозирал, че болестта на ученичката ще я убие, при това по време на час.

Припомняме, че в последния ден на януари момичето почина в час. На нея ѝ прилошало в класната стая. Светкавично е повикана медицинската сестра на училището. Девойката била свестена, но не след дълго тя отново загубила съзнание и паднала, докато чака пристигането на линейката.

По първоначални данни се твърдеше, че смъртта е настъпила заради падането и последвалия удар в главата. От болницата и полицията обаче отрекоха инцидент да е причина за фаталния край. Сърцето на момичето е спряло да бие и медиците не успяли да я върнат към живота.

Останалите деца са травмирани и с тях работят психолози. Учители не спират да плачат и никой не желае да се връща в класната стая от понеделник. В момента всички ученици в България са в междусрочна ваканция.