Пиар ли си направи Борис Бонев, като отказа бутилка минерална вода в жегата?

Пиар ли си направи Борис Бонев, като отказа бутилка минерална вода в жегата?
Вчера, в най-голямата жега. Столична община реши да раздава бутилки с минерална вода на ключови места в столицата. Това не е прецедент – местният парламент го прави винаги, когато живакът достигне непоносими температури, а гражданите са жадни и уморени от горещините.

Общинският съветник Борис Бонев от „Спаси София“ отказа да получи бутилирана вода, като някои медии описаха подробно случката с намека, че не е направил кой знае какво геройство от екологична гледна точка.

Това очевидно разгневи Бонев, който междувременно има амбиции да детронира несменяемата Йорданка Фандъкова и да бъде следващия кмет на София.

Ето какво написа Бонев по повод с отказаната бутилка минерална вода. ТВМЕДИА публикува мнението му без редакторска намеса:
„Разбира се, че ще откажа слънчасалата вода в пластмасова бутилка, при положение, че на 50 метра има една от малкото работещи чешми в София с перфектна студена и безплатна вода.

И разбира се, вместо за поредна година Общината да се прави на загрижена и да раздава вода в бутилки, да беше най-сетне оправила поне част от стотиците чешми из града. Но и това е бизнес – ако има достъпни и работещи публични чешми, ще намалее купуването на вода.

София е създадена тук заради минералната вода и всеки нормален град щеше да прави пари от ресурса си, а това управление не може даже и едни чешми да оправи. Точно заради такива неможачи, българският народ е казал „вода гази – жаден ходи“.

Привърженици на Фандъкова моментално обявиха, че Бонев си прави предизборен пиар.

„Със сигурност пие минерална вода вкъщи, но за пред камерите разиграва театри“, категорични са опонентите му от ГЕРБ.

СНИМКИ: БУЛФОТО