Петков се скара с Нинова, тя нарече ПП „аматьори“ (ВИДЕО)

Петков се скара с Нинова, тя нарече ПП „аматьори“ (ВИДЕО)

Настъпи разрив в отношенията на бившия премиер Кирил Петков и лидера на БСП Корнелия Нинова. Това се случи днес в Народното събрание.

Доскорошният добър тон между бившите коалиционни партньори бе развален и съсипан с общи нападки и взаимни обвинения.

„Ние от ПП знаем, че в БСП има хора със съвест, но вие, г-жо Нинова, ги задушавате и не им позволявате да гласуват по съвест относно връщането на хартиената бюлетина. Вие имахте шанса да направите Столетницата модерна лява партия, но не го сторихте. Предпочетохте да гласувате с ГЕРБ и ДПС, вашите кръвни врагове, само и само да се върне хартиената бюлетина и да си докарате още 15 народни представители“, заяви Петков.

„Политика с лъжи не се прави, а все по-често ПП прави политика с лъжи. Никога не съм казвала, че ще се прегърна с дявола (ГЕРБ и ДПС), само и само да си докараме 15 депутати повече… Все в БСП се оглеждате, какви са ни депутатите, дали ги задушаваме или не.

От 6 години насам БСП е обект на всевъзможни атаки и опити да се разбием като партия, както отвън, така и отвътре. И още не са успяли. Не се опитвайте и вие от ПП, защото сте аматьори“, посочи Нинова.