Пепелянка ухапа баба, спасиха живота ѝ в болница

Пепелянка ухапа баба, спасиха живота ѝ в болница

Ухапване от пепелянка вкара в реанимация жена на 67 години от Горна Оряховица. За инцидента съобщиха от болницата, където се лекува тя – „Св. Иван Рилски“.

Пенсионерката се разхождала и се любувала на нацъфтелите божури по една пътечка преди манастира „Св. Троица“. Изведнъж усетила убождане на левия си крак, но първоначално помислила, че се одраскала в някой трънлив храст. Когато се огледала обаче видяла средно голяма змия с кафеникави и зелени оттенъци, която се въртяла нервно на посоки.

„Толкова се изплаших, че нямам думи да ви опиша. Веднага звъннах на мой познат, който ме откара в Спешното. Когато отидохме в болницата кракът започна да се подува“, споделя пострадалата.
Лекуващите лекари моментално са ѝ инжектирали противозмийски серум, обработили са раната и са назначили медикаментозно лечение. По думите на докторите от Горна Оряховица годишно идват по едва 1-2 пациенти, ухапани от змии.

Те обаче предупреждават да сме бдителни, когато се разхождаме в природата – да носим гумени ботуши и дрехи, закриващи изцяло кожата ни.