Папи Ханс пее в подкрепа на хомосексуалистите

Папи Ханс пее в подкрепа на хомосексуалистите

 

Папи Ханс. Снимка: БУЛФОТО

Изпълнителят на култовото парче „Кекс“ Папи Ханс реши да подкрепи всички с различна сексуална ориентация и ще се включи в концерт-шествието на София Прайд 2022 година.

Това се похвалиха организаторите на събитието, което ще се проведе на 18 юни.

До неотдавна в софийските арт среди се шушукаше, че Ханс има афинитет и към представители своя пол, което го прави бисексуален. Изпълнителят обаче отрича това.

ТВМЕДИА припомня, че преди да грабне микрофона в ръце, Папи бе известен във фейсбук като поет. Тогава той нямаше псевдоним, а използваше истинското си име – Константин Трендафилов.

И така, веднага щом бил поканен да пее в подкрепа на гей хората, той на драго сърце се съгласил да стане част от каузата.

София Прайд се провежда от 2008 година насам. В началото имаше люти дебати дали Столична община да разреши подобно събитие у нас. Много от патриотите и хората с традиционни ценности бяха против такова нещо да се състои по улиците на София. В подкрепа на своята теза те изтъкнаха, че щом хетеросексуалните хора не демонстрират своята ориентация, не бива и гей хората да навират в лицата на случайни минувачи своите интимни предпочитания. Особено мъже да се целуват с мъже пред деца.

В тазгодишният Прайд обаче има иновация – организаторите са решили да има сцена за деца.

„Тази сцена ще бъде за всеки, който е решил да доведе детето си да види, че не ядем хора, а това е просто любов“, казват от Прайда.

През годините у нас все по-голямо влияние имат т.нар чужди НПО-та (неправителствени организации, бел. ред.). Според някои те са извор на много пари, които се дават, за да се проповядват неолибералните ценности и традиционният българин да приеме, че двама мъже могат да отглеждат дете, или че мъж може да се чувства жена и да поиска смяна на пола и имената си по лична карта.

„Прайд е ежегодно шествие в подкрепа на равноправието на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър, интерсекс (ЛГБТИ). Мисията на прайда е да повиши видимостта на ЛГБТИ и общностите, да поддържа обществения дебат за приемането им, и да покаже на нехетеросексуалните и цисполовте хора в България, че не са сами“, казват от там.

„Не е нужно да си гей, би, транс или интерсекс, за да дойдеш. Достатъчно е да подкрепяш равноправието на тези групи и да си с добро настроение“, пишат от Прайда.
Събитието се поддържа от активисти, неправителствени организации и Българския хелзински комитет (БКХ).
„Той е СУПЕР ПАЛАВ и на 18 юни ще се качи на сцената на София Прайд 2022.Очакваме ви заедно с “Мр. Перфектен” или по-познат като най-добрия кекс готвач ✨ Papi Hans ✨ в 16:00 часа пред Паметника на съветската армия, за да нагорещим емоциите до невиждано ниво“, подканят от Прайда.

Снимки: БУЛФОТО