Отвън натискат ПП-ДБ и ГЕРБ да се коалират

Отвън натискат ПП-ДБ и ГЕРБ да се коалират

„Външни сили натискат ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да съставят управляващо мнозинство и да се постигне работещ кабинет“.

Това заяви в студиото на bVT Татяна Дончева, бивше острие на БСП и понастоящем част от ЛЕВИЦАТА.

Дончева смята, че това е най-логичната хипотеза, която предстои в близко бъдеще. Последните дни все повече се говори за коалиция на двете най-големи евроатлантически партии.

„Не бива да го казваме тихо, сякаш е нещо срамно. Това би било най-разумната стъпка“, каза на свой ред и медийният анализатор Георги Лозанов.

Какво обаче значи натиск „отвън“ Дончева не обясни какво визира.

„Аз лично съм против тази конфигурация. Защото натискът ще цели едно-единствено нещо – да изнасяме оръжие за Украйна. Интутивно се усеща, че назрява голям конфликт, в който не бива да взимаме страна, камо ли да снабдяваме с оръжие“, посочи още Дончева.

В типичния си хаплив стил тя не пропусна да каже и две думи за Корнелия Нинова и БСП. По-рано днес лидерът на Столетницата заяви, че въпреки атаките БСП е запазила резултата си и не е извън играта.

„Не мога да коментирам Корнелия Нинова, защото не съм психиатър, въпреки, че в практиката си съм имала досег и опит с диагнози. Тя твърдеше, че хартиената бюлетина ще върне 100 000 гласа на БСП, днес казва друго – че ние, от ЛЕВИЦАТА, сме ѝ отмъкнали 50 000 гласа. Истината е, че с колегите нямахме време и ресурс за по-добра кампания, просто хората припознаха в нас алтернатива на БСП“, каза Дончева. 

„Върнете се в БСП, спрете да ни правите мръсотии и да бъдете двойник на БСП. Въпреки закрилата на президента Радев вие не успяхте да минете бариерата“, посочи по-рано днес Нинова на пресконференция.