Отново винят транспортния министър в далавери

Отново винят транспортния министър в далавери
Николай Събев

Българският министър на транспорта и съобщенията Николай Събев отново е обвиняван в конфликт на интереси. Причината – поредната дълга отпуска, в която излизат „Български пощи“.
За сметка на това, с удължено работно време ще работят частните куриерски и логистични фирми, сред които и неговата собствена – „Еконт“. Поводът за общественото недоволство е, че наближава крайния срок за подаване на данъчни декларации за физически лица. Точно тогава обаче държавната институция няма да работи.

Както вчера ТВМЕДИА писа (вижте ТУК)  според доктора по конституционно право в Българската академия на науките (БАН) и председател на Института за модерна политика Борислав Цеков, „Български пощи“ излизат в нетипично дълги ваканции, откакто Събев е на този пост.
Това според юриста е груб конфликт на интереси и в друга държава той моментално ще бъде разследван, защото пряк конкурент на държавната поща е именно „Еконт“.

„Български пощи“ не могат да приемат годишни данъчни декларации, предупреждават от НАП. До края на данъчната кампания за физически лица остават пет дни, а най-бързият начин за подаването на декларациите е чрез персонален идентификационен код.

Ако данъкоплатецът няма такъв, може да използва услугите на куриерска фирма като за подаване ще се счита датата на приемане на пратката. Друг вариант е да се подаде декларацията в офис на приходната агенция утре или на 3 май“, съобщиха официално по-рано днес от Пощата.