От „Системата ни убива“: Слави се издигна на наш гръб, а след това ни забрави

От „Системата ни убива“: Слави се издигна на наш гръб, а след това ни забрави

Слави Трифонов и сценаристите се издигнаха на наш гръб. Обещаваха, че първото нещо, което ще направят, влизайки в НС ще е „изкопаването“ на Закона за личната помощ, който закопахме 2020 г. след унищожаването му от ГЕРБ и коалиция. Не съм вярвала, че те ще действат против нас и каузата ни.

В предишния парламент Ива Митева не разпредели Закона за личната помощ за гласуване. Мая Манолова намери начин да го придвижи за гласуване в пленарна зала без да минава през комисии. В последния работен ден на 46-тото НС Тошко Йорданов излезе на трибуната и каза: „Предлагам да спрем до точка 11 (точно до тази за Закона за личната помощ), защото всичко нататък е популизъм“. Това заяви пред Lupa.bg Вера Иванова от „Системата ни убива“.

„Ние се борим за това онкоболните, които са в последен стадий да имат асистент, за хората с инсулт също. Борим се хората, зависими от чужда помощ да имат асистенти събота, неделя и по празниците, за да има кой поне глътка вода да им даде. Политиците не правят на нас услуга, а го дължат на хората“, подчерта протестиращата майка.

“Лидерът на ИТН разобличаваше НПО-тата и разкриваше как неправителствените организации харчат парите на хората в неравностойно положение. След това покани Гроздан Караджов за министър, а самият той участва в такова НПО. Собствената му майка протестираше заедно с нас, а той идваше при палатките да я гони“, разкри Вера Иванова.

„Сега Станислав Балабанов обвинява ПП, че са препятствали придвижването на Закона в комисиите. Питам ви защо не разкрихте този саботаж срещу ЗЛП от парламентарната трибуна, защо не го защитихте? Та вие до вчера бяхте коалиционен партньор на ПП, а и все още се каните да преговаряте с тях за съставяне на ново правителство! Каним ви на площада на нашата протестна палатка в удобно за нас и вас време, да отговорите на нашите въпроси, може и пред медии. След като се чувствате безпомощен да промените ситуацията по отношение на ЗЛП, каним ви са се присъедините към нас на площада.