От iPhone 16 Apple ще предложи нови патентовани екстри

От iPhone 16 Apple ще предложи нови патентовани екстри

В момента моделите от серията iPhone включват голям изрязване в дисплея, в което са поместени предната камера и системата за лицево разпознаване Face ID. Говори се, че тази година част от новите устройства ще се разделят с тази характерна особеност и ще я заменят с по-дискретни отвори в дисплея. Кога обаче и те ще изчезнат и устройствата ще предложат дизайн с непокътнат дисплей?

Това може да стане още през 2024 година, ако трябва да вярваме на прогнозата на известния анализатор Минг-Чи Куо. Той смята, че през тази година моделите iPhone от по-висок клас (най-вероятно iPhone 16 Pro) ще се сдобият със селфи камера и система Face ID, които ще се намират под дисплея. Според него подобренията в ISP и алгоритмите на обработка ще са от съществено значение за качеството на изображенията и видеото.

В момента има телефони с вградени под дисплея селфи камери и макар качеството им да се подобри сериозно между различните варианти на технологията, то все още е далеч от постиганото с нормалните селфи камери. Така или иначе Apple ще има поне две години за подобряване на вградената камера, а информацията подсказва, че компанията е уверена в нейните способности

Източник: mobilebulgaria.com