Още един напусна партията на Слави

Още един напусна партията на Слави

Срам ме е, че вчера гласувахме заедно със статуквото. С ГЕРБ и ДПС. Това обяви Кирил Симеонов, депутат от „Има такъв народ“ от парламентарната трибуна. Малко след това той потвърди в кулоарите, че напуска групата на ИТН.

„Когато се видях със Слави Трифонов, той ме попита за какво съм в политиката. Аз му казах, че съм тук, за да се борим против статуквото. Вчера ние гласувахме с това статукво и мен ме е срам от това нещо“, заяви Симеонов. Той става шестия депутат, напуснал групата на ИТН.

„Години наред съм опонирал на ГЕРБ във Варна и съм длъжен да го заявя, защото когато довечера се прибера при децата си, аз трябва да мога да ги погледна в очите“, обясни още Кирил Симеонов. Думите му бяха последвани от бурни аплодисменти в залата, а част от бившите му вече съпартийците го посрещнаха с прегръдки.

Симеонов отказа да каже как ще гласува при вота на недоверие. Тъй като по думите му в момента му е „много емоционално“.

„Никакви пари не съм взимал, никакви обещания не съм получавал. Аз съм лоялен човек, не ми беше лесно да взема това решение. Не съм спал, излязох на улицата и едно момче се разплака пред мен. Г-н Каримански ми каза да послушам сърцето си. И аз така направих. Няма натиск срещу мен, но не съм се записал да гласувам с ГЕРБ и ДПС“, заяви още Кирил Симеонов.

В началото на тази седмица петима депутати от „Има такъв народ“ се отцепиха от групата, след като обявиха несъгласие с напускането на коалицията и вътрешнопартийната политика, водена от лидера Слави Трифонов.

ТВМЕДИА припомня, че преди по-малко от седмица Симеонов призна, че се е виждал насаме с премиера Кирил Петков. Той увери, че не е взимал пари и не е имало обещания за постове, а просто разговаряли да прояви съвестта си.