Оплюха Линда Петкова заради облекото ѝ във Ватикана

Оплюха Линда Петкова заради облекото ѝ във Ватикана
Българската делегация в Рим и Ватикана. Линда Маккензи е с русата коса до премиера

Стара българска поговорка гласи – „По дрехите посрещат, по ума изпращат“. Много хора добавят и – „Покажи ми обувките си, за да ти кажа що за човек си“.

За това редица знакови стилисти твърдят, че ако по дрехите посрещат, то не само по ума, ами и по обувките изпращат.

В този ред на мисли негативна оценка и лоши коментари за стила на облеклото си по време на визитата във Ватикана получи премиершата Линда Маккензи – Петкова.

Съпругата на министър-председателя Кирил Петков бе неизменна част от делегацията, която замина за Рим и Ватикана за среща с Папа Франциск, главата на Римокатолическата църква.

Според експерти по етикет и дипломация Маккензи-Петкова изобщо не е съобразила целта на пътуването и е заминала по лятна рокличка на цветя, сандалки тип чехли и… малка раница на гърба си, което е недопустимо за подобен вид дипломатични срещи.

Мелания Тръмп – еталон за стил и класа

„Липсва ѝ само една панделка на косата, за да заприлича тотално на ученичка горен курс по времето на комунизма“, пишат злобари във фейсбук.

Неотдавна същите коментари получи и президентшата Десислава Радева. „Модната полиция“ я осъди на безвкусица – тя също се появяваше странно облечена до своя съпруг Румен Радев, който винаги бе изпънат безупречно.

Еталон за стил и подражание е Мелания Тръмп, съпругата на бившия американски президент Доналд Тръмп. Тя буквално въвдене етикет сред новото поколение президентши, които и до ден-днешен се напъват да ѝ подражават.