Зарков: Не съм пребивал котката на Мая Нешкова

Зарков: Не съм пребивал котката на Мая Нешкова

Скандал с жълтеникъв оттенък тресе социалните мрежи днес, видя ТВМЕДИА. Служебният правосъден министър Крум Зарков е наранил до кръв котката на певицата Мая Нешкова и съпруга ѝ Кирил Икономов, който е неин композитор. Изпълнителката на „Честит да бъде този ден“ е съкрушена след инцидента.

Това твърдят потърпевшите музиканти пред журналистиката Соня Колтуклиева, която първа раздуха мълавата за насилие над животно в интернет пространството. Икономов и Нешкова са пускали сигнали в 5 районно, но жалбите им потънали и разследване срещу Зарков не е извършено. 

Оказва се, че музиканското семейство и семейството на Зарков живеят врата до врата в центъра на София  – в район „Оборище“. В началото Нешкова и Икономов много се зарадвали на Заркови, смятали ги за образовани, млади и възпитани хора. Впоследствие обаче не успявали да спят от среднощни купони. Докато един ден не се стигнало до инцидента с домашната им котка.

 

Мая Нешкова и Кирил Икономов подавали купища жалби в 5 районно, но сигналите им потъвали, твърди журналистката Соня Колтуклиева

Журналистката Соня Колтуклиева съобщи, че Икономов е признал пред нея за злощастния инцидент, който го е травмирал за цял живот. Мъжът на Мая Нешкоа разказал, че е подавал жалби в 5-то районно полицейско управление срещу Крум Зарков, но сигналите са били потулвани с помощта на Бойко Рашков, който бе вътрешен министърдо до скоро.

Колтуклиева казва още, че според признанията на Икономов и Нешкова социалистът Зарков често организирал шумни мъжки партита. По време на единия купон посред нощ настоящият министър на правосъдието излезнал само по долно бельо от апартамента, хванал котката на Икономови и я ударил няколко пъти в стената, докато не плиснало кръв. След това животинчето било откарано по спешност в денонощна ветеринарна клиника, където му е направена операция.

Кирил Икономов е пратил сигнал и до лидера на БСП Корнелия Нинова, но реакция от нейна страна не е имало, въпреки, че двамата не се долюбват, особено в последно време. За никого не е тайна, че Зарков е един от основните вътрешни опозиционери на Нинова в БСП. Двамата имат и различни мнения по основни въпроси, като например връщането на хартиената бюлетина. Според Крум Зарков, който е син на разследващата журналистика Анна Заркова, с връщането на хартията ще върне и порочната практика  да се купуват гласове, както и да се манипулира вота при преброяването на гласовете. На няколко пъти Зарков поиска оставката на Нинова, тъй като Столетницата е стопила доверието на своите избиратели до 10%.

Зарков е и сред доверените лица на президента Румен Радев, а майка му Анна Заркова бе в инициативния комитет, който издигна държавния глава. Това още повече нагнетява напрежение между Нинова и Радев, които не се славят с особено добри отношения в последните години.

Преди броени минути Крум Зарков коментира плъзналите слухове, че е пребил домашната котка на Мая Нешкова. По думите му тиражираните нелепици идват неслучайно – след неуморна работа по законопроекти, които предвиждат механизъм за разследване на главния прокурор. Ето и неговото изявление без редакторска намеса:

„Никога не съм наранявал и не бих наранил живо същество. Вкъщи със семейството ми се грижим за коте, което прибрахме от улицата миналата година. Това е отговорът на вашите въпроси, които ми се задават в резултат на тиражани нелепици. Минахме през огън и вода, за да подготвим законопроектите, като например този за механизъм за разследване на главния прокурор, заради които вероятно се организират подобни кампании. Ще продължа да отстоявам идеите за реформи“.