Общинар си осинови леопард

Общинар си осинови леопард

Снежен леопард си осинови председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев. Радостната новина съобщи самият той, като уточни, че е имал предложение да си осинови мечка.

„Срещата ми със снежния леопард Никс, обаче беше „любов от пръв поглед“. Затова, без колебание, реших да стана негов осиновител“, каза Георгиев.

Той си пусна снимка с кмета на София Йорданка Фандъкова, която го съпроводи в разходката.

Снежният леопард (на места наричан още снежен барс, бел. авт.), е сред най-красивите животни в природата. Някои видове, обитаващи вечните снегове придобиват снежно бяла окраска, подобно на полярните мечки, полярните вълци, зайци, лисици и др. видове.

ТВМЕДИА припомня, че под осиновяване на животно от столичния зоопарк не се визира осиновителят да си го заведе вкъщи, а да се грижи за неговото добруване, купуване на специфична храна, медицинско обслужване и др.

 

Дарители и осиновители на Зоологическата градина в София могат да бъдат както физически, така и юридически лица. Условието е те да са пълнолетни и неосъждани. Актуален списък на животните, които подлежат на осиновяване, може да бъде получен след направено запитване на имейл [email protected] или на някой от телефоните, посочени в сайта на Зоопарка.