Нов трус в коалицията: „Има такъв народ“ искат оставката Христо Иванов

Нов трус в коалицията: „Има такъв народ“ искат оставката Христо Иванов

Народният представител от „Има такъв народ“ Иво Атанасов поиска оставката на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов като председател на временната комисия за обсъждане на промени в Конституцията на България и закриването й.

„Не може да се рестартира нещо което не е стартирало. Не съм уверен, че като председател на тази комисия Христо Иванов може да изпълни целите й“, заяви депутатът от формацията на Слави Трифонов.

Атанасов обяви, че има „вътрешно усещане, че човек, който е участвал в правителството на Борисов,“ не е подходящ да оглави комисията за промени в Конституцията.

„На този светъл празник ще бъда спокоен и смирен, но на 3 май стават 3 месеца от създаването на комисията. Аз ще бъда смирен и ще поискам оставката на Христо Иванов, а на 3 май ще поискаме закриването на комисията“, каза той.

Христо Иванов отговори, че на драго сърце ще връчи оставката си като председател на комисията на извънреден коалиционен съвет следващата седмица.

„Опитвах да намеря начин да изпълним оригиналния замисъл на тази комисия и в нейната работа да се включат и представители на опозицията, така че да изпълни своето предназначение като неутрална територия за диалог. Ще бъда много доволен ИТН да закрият конституционната комисия“, заяви съпредседателят на „Демократична България“.

Снимка: БУЛФОТО