Нинова внесе референдума против джендърството

Нинова внесе референдума против джендърството

„Днес внасяме в деловодството на НС документите за референдума против „джендър идеологията“. Това заяви на брифинг пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Инициирахме провеждане на референдум по следния въпрос – подкрепяте ли забрана за обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола в образователната система на ученици“, допълни тя.

„Не бихме искали да се допуска „джендър идеологията“ в училища сред деца. За нас битката за тях е кауза“, категорично заяви Нинова, цитирана от „Дарик“.

Имам честта да представя една идея, която е дълбоко вкоренена в българското съзнание, че децата са най-свещеното нещо. Считам, че не трябва да напомняме думите от химна на „Българската просвета“. С този референдум ние подкрепяме основните ценности на този химн – образованието и просветата като основни ценности. Все още българската правна система не осигурява сигурност на българските деца в образователната система, допълни на свой ред адвокатът на Инициативния комитет за референдума срещу джендър идеологията Владимир Шейтанов.