Николай Събев: Слави е политическа кукла!

Николай Събев: Слави е политическа кукла!

„Слави Трифонов е политическа кукла, която не взема самостоятелно решения”.

Това заяви транспортният министър Николай Събев от „Продължаваме Промяната” по Нова.

Запитан на кого е „политическа кукла”, Събев каза: „На хора, които имат интерес да запазят ситуацията в България такава, каквато е държана от 30 години”.

„Досега от „Продължаваме Промяната” и другите двама коалиционни партньори са изпълнявали договорките, направени на коалиционните съвети“, каза още министърът.

Преди това Събев каза, че още от 13 декември правителството работи под постоянен риск, че нещо няма да се случи. „Опитваме да променим нещата, а те не се случват поради вътрешни причини. Тази ситуация е постоянна”, каза транспортният министър. Според него от ИТН станали нервни още, когато не е бил избран шеф на БНБ. След това и за решението за еврозоната.

„Когато взехме решение да влезем в еврозоната, отново имаше напускане на четиримата министри от МС. Станаха много нервни и започнахме да си задаваме въпроса какво се случва”, продължи Събев.

„Като правителство на малцинството започваме да работим с всеки един от депутатите, с всяка парламентарна група. Налага се да работим с всеки един депутат, да потърсим общи точки и където успеем”, каза Събев. И подчерта, че актуализацията на бюджета трябва да мине.