Не могат да докажат колко и дали е бил друсан Семерджиев

Не могат да докажат колко и дали е бил друсан Семерджиев

В тялото на Георги Семерджиев е открит метамфетамин, според заключението на токсикохимичната експертиза, изготвена от три вещи лица от института по криминалистика. Кръвната проба от Семержиев, която е различна от използваната при токсикохимичния анализ обаче е отрицателна за синтетични наркотици, кокаин и лекарствени средства. Това показва Съдебно-химическата експертиза, с което на практика има разминавания и противоречия колко и дали е бил дрогиран мъжът, който отне живота на две невинни момичета на бул. „Черни връх“.

За момента няма данни за количеството наркотик, тъй като лабораторията не извършва такъв анализ.

Всичко това стана ясно по време на заседание по делото срещу Семерджиев, подсъдим за катастрофата 5 юли 2022 г. на бул. „Черни връх“ в София, при която на място загинаха две млади жени – Хриси и Хариет.

Кръвната проба от Семержиев, която е различна от използваната при токсикохимичния анализ е отрицателна за синтетични наркотици, кокаин и лекарствени средства. Това показва Съдебно-химическата експертиза.

Тя е извършена от две вещи лица, които обясниха, че разликата в резултатите е вследствие чувствителността на използваните методи при двете експертизи.

Методите, с които е направена съдебно-химическата експертиза, показват положителна проба за наркотици, но при определена концентрация.

Разпитват се вещите лица, изготвили експертизите по делото. 

Ще се изслушат заключенията на над 20 вещи лица по около 40 експертизи. 

Почернените близки на двете момичета са притеснени, че заради разминаване в резултатите има вероятност Георги да се измъкне от сагата ни лук ял, ни лук мирисал.

СНИМКИ: БУЛФОТО