Не дават на Иванчева да се чува с детето си

Не дават на Иванчева да се чува с детето си
10 ноември 2022 г. Денят, в който униформените със заповед отведоха Десислава Иванчева към Сливенския затвор. Детето ѝ не спираше да плаче.
Минаха малко повече от 2 месеца, откакто бившата кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка в общината Биляна Петрова излежават присъдите си в Сливенския затвор.
Те бяха признати за виновни от съда, че са взели рушвет от строителен предприемач, който им предложил солиден подкуп, за да строи в квартала.
Двете жени бяха хвани в центъра на София, а в автомобила на Иванчева бяха открити крупни суми евро. До ден-днешен тя отрича престъплението – казва, че парите са подхвърлени в колата, защото е била неудобна на прокуратурата. Въпреки тежкия съдебен процес и факта, че наскоро стана майка, тя бе осъдена на ефективна присъда. 
В момента едногодишното ѝ дете Валентин – Александър се отглежда от баба Люба, майката на Иванчева. Понякога в страницата ѝ във фейсбук пишат приятели, които дават информация за детето. От последната публикация, пусната преди броени минути, става ясно, че детето рядко се чува с майка си, защото от пандиза не позволяват. Свижданията на място също са изключително редки. От поста става ясно още, че детенцето наскоро е било болно – лепнало е вирус. Баба Люба обаче се грижи добре за внучето си. Тя и детето живеят в панелена гарсониера в „Младост“.
„Каня ви, елате вижте в каква немотия живеем. Ако Деси беше взела и 1 лв. рушвет, щях ли да моля за пари приятелите ѝ. Едва свързвам двата края и едва се справям с детето“, казва през сълзи притеснената пенсионерка.
Ето и последното писмо, публикувано в профила ѝ:

Отново се включвам аз, Валентин-Александър, с новината, че днес ставам на година и два месеца!

Живея вече 3 месеца с баба, вие знаете защо – едни лоши хора ми отнеха майчицата, пратиха я на лошо, тъмно и страшно място, далеч от мен. Знам, че понякога и мама се страхува, знам, че може би я тормозят, но знам, че мама е силна жена, ще стиска зъби и ще изтърпи всичко несправедливо, за да излезе и да ме гушне отново, да се грижи за мен, защото има нужда от нея! Чакам те, мила мамо!
Аз поне съм добре с моята грижовна баба. Тя ме храни добре, грижи се денонощно за мен. Изкарахме няколко безсънни нощи, защото хванах вирус, имах температура, не ми беше добре, но с грижите на баба го преборихме и него.

Макар, че съм много малък и много обичан от баба, моята братовчедка, приятелите на мама, които ни посещават, помагат и ми носят играчки почти всеки ден МАМА МИ ЛИПСВА! Понякога се чувам с мама по телефона, тя ми говори, а аз слушам внимателно. Не знам какво да ѝ кажа, но усещам, че тя се разплаква когато ми чуе гласа. Не винаги ѝ дават да се обади, понякога няма парички за фонокарти (те са скъпо удоволствие), изпращаме ѝ от вашите щедри дарения, за които ви благодарим с мама сърдечно и безкрайно, защото с пенсията на баба няма да се справим, но невинаги ѝ ги предават бързо от затвора.

Понякога баба ми казва, че ще видя мама по скайп, но в последния момент решават, че няма да ѝ разрешат да се види с мен поне през компютъра. Става ми много мъчно. Надявам се и времето да позволи и да отида скоро до затвора в Сливен, да гушна мама. За сега съм ходил един път, но пътят е дълъг, скучен и изморителен за мен, трудно ми е да стоя на детското столче вързан няколко часа.

Храня се добре, ходим с баба на лекар и детски консултации, казват, че раста добре. Старая се, защото искам да съм здрав и силен мъж, когато пуснат мама от затвора. Не искам да се тревожи поне за мен. Имам доста зъбки вече и си хапвам все повече храни за големи.

По време на съдебните битки. СНИМКИ: БУЛФОТО
Ако желаете да помогнете на мен и мама, то можете да го направите по следния начин:
Банков път: Банка ДСК BIC/SWIFT: STSABGSF Титуляр: Любка Иванчева / Lyubka Kirilova Ivancheva
IBAN: BG37STSA93000025253277
Revolut: @lyubkad64n

Bitcoin: 12KkVGee9vJYjvJT1PsSRKbH88pNzL1HT

И за всички, които ни питат мама как пише от затвора, ще кажа, че страницата ѝ във ФБ се поддържа от нейните приятели, които не ни изоставят!
Отговорността за всичко написано на страницата на мама не е нейна, откакто е в затвора. И моля за думите на тъжните ѝ приятели да не се наказва мама.