Наказаха депутат заради Украйна

Наказаха депутат заради Украйна

Бойко Клечков от БСП получи назказание за разгласяване на квалифицирана информация. Депутатът пусна на живо в социалните мрежи извънредното заседание в парламента, което трябваше да протече на закрито. Темата е за предоставяне на военна помощ за Украйна. 

Председателстващият Желязков неколкократно предупреди народните представители да не разгласяват класифицирана информация през телефоните си, но те контрираха, че просто си държат устройствата в ръка.

„Председателстващият пленарното заседание на Народното събрание – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, ми наложи дисциплинарано наказание „ПОРИЦАНИЕ“, защото парламентарната група „БСП за България“ искаше дебатите и гласуването за предоставяне на оръжие за Украйна да бъде открито и да бъде излъчвано по БНТ и БНР.
Защото така наречената „Коалиция на войната“ успя да го вкара в дневният ред на НС.
Не се подчиних и при закрито заседание го излъчиха от моя телефон на живо.

Винаги ще го правя, когато българското общество трябва да знае за решения, които биха ни въвлекли във война.

Корнелия Нинова призова президента Румен Радев да дойде в Народното събрание при гласуването.
„Случващото се от сутринта е безпрецедентно и скандално“, заяви Нинова. Тя допълни, че темата не е била обсъждана на Председателски съвет.
ТВМЕДИА припомня, че БСП е против да въоражаваме Украйна в конфликта с Русия. Социалистите са последователни в тезата си, че подобни стъпки ще ни скарат с руснаците и може да ни вкарат във война с нея.