Най-големият доставчик на онлайн залози се позиционира в България

Най-големият доставчик на онлайн залози се позиционира в България

Малтийска хазартна компания купи магазин на „Еником – М“ за офис.

Сградата на търговеца в гр.София, жк. „Дружба“ е придобита от Pragmatic Play, която разработва софтуер за онлайн залагания.

Някои компании влизат на нов пазар плахо и докато опипват почвата. Настаняват екипите си в споделени работни пространства. Други директно наемат офиси.
Това не важи за Pragmatic Play, която е държи марките Pokerstars.com и William Hill.

Такъв, изглежда, е случаят с малтийската Pragmatic Play, която разработва софтуер за онлайн залагания и има за собственик гибралтарски фонд. Според регистрите, през февруари през няколко свързани дружества компанията е придобила сградата на мебелния магазин „Еником – М“ в столичния жк „Дружба“.

Оценка от почти 9 млн. евро, цена вероятно нагоре.

Публични данни за цената няма, но ТВ МЕДИА разбра, че ценята на имота е тъй като придобиването става чрез покупка на новоосновано търговско дружество. „Мейпъл Риъл Естейт“ е регистрирано през януари 2022 г. от „Еником София-Север“, като в него са апортирани теренът и сградата. В края на февруари собствеността му е прехвърлена на „Стрийл Глобал България“, дружеството за търговия с недвижими имоти на купувача, създадено в края на март 2021 г.

При апорта оценката на терена от 5 дка и 9-етажната административно-търговска сграда с обща разгъната застроена площ (РЗП) малко над 10 хил.кв. м е 17.36 млн. лева. Платената цена вероятно е по-висока. Сграда с близо 8 хил. кв.м РЗП в същия район – „Цариградско шосе“ 11-17 км, но далеч по-близо до булеварда, сега търси купувач за 12 млн. евро. Според представители на сектора цената за сградата на „Еником – М“ би трябвало да е около 11-12 млн. евро.

Kоментираха единствено, че сделката е станала бързо.