МВР потвърди, че пази Любена Павлова /СНИМКИ/

МВР потвърди, че пази Любена Павлова /СНИМКИ/

Министерството на вътрешните работи публикува своя позиция след изтичнането на снимките, от които се вижда как служители на СДВР носят мебелите на бившата жена на Пепи Еврото – Любена Павлова.

От МВР посочват, че от 30 май 2023 г. с постановление на Софийската районна прокуратура е възложено на столичната полиция да осигури „денонощна лична физическа охрана“ на Любена Павлова.

Ситуацията с преноса на мебели се е случила на 18 юни, когато тя отишла да пазарува в IKEA.

„След това тя среща трудности при натоварването на покупките. Първоначално служителите на МВР отказват, но тъй като дълго време никой не се отзовал да помогне на жената, а подземният гараж е определен като високорисково място, с цел лична безопасност и безопасността на охраняваното лице, служителят предприел действия да натовари покупките сам единствено с цел по-бързото им оттегляне“, се казва още в позицията на МВР.

Денят, в който прокуратурата е наредила охрана на Любена Павлова – 30 май – е ден преди интервюто ѝ за Антикорупционния фонд да бъде публикувано онлайн.

В същия ден прокуратурата и СОБТ организираха акция в гръцки ресторант в „Драгалевци“, за да арестуват Пепи Еврото, но не успяха да го хванат – бившият следовател е напуснал страната.

В интервюто си за АКФ Павлова твърдеше, че се чувства заплашена от тогавашния зам.-главен прокурор и настоящ ръководител на прокуратурата Борислав Сарафов, заради връзките му с бившия ѝ съпруг.

Не е ясно в какво качество СРП е поискала Павлова да бъде охранявана, при положение че разследването на скандала с „Осемте джуджета“, за който издирват Еврото, показва нейната роля като съучастник в схемата за изнудване, корупция и отнемане на бизнеси.

Петьо Петров беше обявен за международно издирване на 3 юни.