Мъск връща свободата в Twitter, дава „амнистия“ за блокираните

Мъск връща свободата в Twitter, дава „амнистия“ за блокираните

Собственикът на Twitter Илон Мъск обяви, че ще даде „амнистия“ на блокирани потребители.

 

Милиардерът обяви решението си, след като проведе анкета в своя профил дали да се възстановят акаунтите, които „не са нарушили закона и не участват в прекалено голям спам“. Резултатът от гласуването беше 72% „за“.
„Хората се произнесоха. Амнистията започва следващата седмица. Глас народен – глас Божи“, обяви Мъск в Twitter. Със същата фраза той обяви преди дни възстановяването на акаунта на бившия американски президент Доналд Тръмп, като решението за това беше взето също след проведена в Twitter анкета.
Очаквано, след като обяви новината и намеренията си, той бе обвинен, че по този начин ще допусне твърде много език на омразата срещу хора с различна сексуална ориентация или по расови признаци. Други пък се зарадваха, че отново ще пишат свободно, а голяма част от американците се надяват отново да видят в платформата бившия си президент Доналд Тръмп.
„Цензурата беше преди Мъск да поеме Туитър. Тогава буквално не можеше да напишеш нищо, което е в разрез с политическата коректност и „стандартите“ на общността“, казват наблюдатели.