Министърът на туризма покани Илон Мъск в Белоградчик

Министърът на туризма покани Илон Мъск в Белоградчик
Министър Илин Димитров. Снимка: БУЛФОТО


Министърът на туризма Илин Димитров отправи директна покана към най-богатият човек в света Илон Мъск да посети страната ни. 

Това се случи в Туитър и има своята предистория. Вчера милиардерът Мъск публикува снимка на Белоградчишките скали и ги сравни с фентъзи игра заради красотатаи мистиката на нашата природа. 

Кадърът е направен от фотографа Владислав Терзийски преди няколко години с дрон. Самият той бе повече от приятно изненадан, че не кой да е, а самият Мъск си споделя негова снимка пред такава огромна аудитория.

„Когато почнаха да ми пишат приятели и познати, първоначално помислих, че е някаква шега. Струваше ми се невероятно, наистина“, сподели Терзийски.

Междувременно служебният министър на туризма написа на Мъск:

„Елате да ни посетите, каня ви да видите това невероятно място“, написа Димитров, надявайки се Мъск наистина да предприеме визита у нас и това да отприщи вълна от туристи, които да се запознаят с феномена на Белоградчишките скали.

В нета моментално се заговори, че от SpaceX са отговорили в писмо, че това ще се случи през април 2023 година. Засега не е ясно дали мейлът е автентичен или не е направен за шега на фотошоп.

Единственото сигурно в цялата работа е, че Илон Мъск наистина е впечатлен природата на България.

 

http://127.0.0.1:8081/ilyn-mysk-belogradchik/