Мел Гибсън: Христо много ще ми липсва

Мел Гибсън: Христо много ще ми липсва

 

Великият режисьор и актьор Мел Гибсън изказа своите съболезнования за смъртта на българина Христо Живков. Младият артист си отиде от рак току-що навършил 48 години. Това се случи преди няма и седмица в Лос Анджелис. У нас никой не е знаел за борбата на Христо с онкологичното заболяване.

Нашият актьор бе една от звездите с главна роля в мегахита от 2004 г. „Страстите Христови“, на който Гибсън е продуцент, режисьор и сценарист (неусетно минаха почти 20 години от направата на този гениален филм). 

„Моят скъп приятел Христо загуби своята героична битка с рака. До последния момент той беше изпълнен с надежда и духът му беше силен“, сподели Гибсън.

„Много ми липсва, но знам, че страданието му е приключило. Бог да го пази“, пише в изявление Гибсън.

Живков влезе в ролята на Джон в хитовата лента, редом до Джим Кавийзъл и Моника Белучи. Друг българин също участва във филма – Христо Шопов. 

„Страстите Христови“ спечели 612 милиона долара от кината по света. След излизането на филма той продължава да поддържа връзка с Гибсън, като двамата се срещат няколко пъти през последните 19 години. Очакваше се Живков да участва в отдавна анонсираното продължение, ако/когато то се осъществи.

Живков никога не криеше, че предпочита да снима навън, тъй като режисурата у нас не е на особено високо ниво, а често е лишена и от всякакъв смисъл. 
„Много хора ме упрекват, че не снимам у нас. Истината е, че винаги съм имал желание да играя в България, но липсата на смисъл и силни послания ме отказваха“, казва в едно от последните си интервюта за българска медия той.