Медицински клоуни разсмиват болни деца (СНИМКИ)

Медицински клоуни разсмиват болни деца (СНИМКИ)
Първите медицински клоуни у нас – вече покойните д-р Роко и д-р Коко

Смехът е здраве. В това са убедени не само актьорите, но и лекарите.

Млади артисти продължават славното дело на покойните вече „доктори“ клоуни Роко и Коко.

Те създадоха Клиниката по смехотерапия в Пирогов и дълги години забавляваха деца, настанени за лечение там. Независимо от тяхната диагноза Роко и Коко разсмиваха поколения малчугани, преминали през леглата на най-голямата болница у нас.

Артистите Марин Неделчев и Николай Николаев си отидоха от този свят, но делото им продължават млади актьори, които влизат в образите на д-р Пипи, д-р Куку, д-р Пръц и д-р Скръц.

„Лекарите“ обикалят столичните болници и създават настроение, както на хлапетата, така и на техните притеснени родители.
ТВМЕДИА ще ви разкаже историята на едно дете. Историята на Божидар, който прекара известно време в СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митов“.
Божидар е героят на клиниката по ревмо-кардиология. Само на 9 години, а вече е преборил два великана, спасил е една принцеса и се е сражавал смело с армията на КоВид19.
Божидар е победил вредната армия на Ковид19

В началото на 2022 г. е имал среща с вирусът на SARS CoViD-19.

Срещата протекла безсимптомно.
За зла участ в началото на месец май младият момък бил повален от страшна болест. 10-дневна температура, обрив и диария докарала героя до вратите на царството на СБАЛ по детски болести.
Добрите лекари, чуждоземни и местни, запретнали ръкави да търсят какво мъчи славният юнак.
Смятали, стрували и намерили причината за сполетялата го беда.
Това бил гадният, проклет, новоизлюпен Мултиситемен възпалителен синдром, след прекаран КоВиД19.
След дълга борба със злото, след отвари знайни и незнайни, след търсене на лек от девет планини в десета, добрите знахари и знахарки намерили цяр за нашия герой: чудна отвара, съдържаща много билки и миниатюрни малки войничета, членове на армия от безстрашни войни.
С грижата на милата си и любляща майка, с положителните емоции от лекуващите го знахари и приятели неземни, Божидар е излекуван и готов за нови предизвикателства!